Been groeit weer aan na amputatie

Een geamputeerd been van de Britse van Mandy Sellars, die lijdt aan een aandoening waardoor ze gigantische voeten en benen heeft, is weer aangegroeid.

Toen de 36-jarige Britse van artsen te horen kreeg dat haar linkerbeen is getroffen door een bloedvergiftiging, koos zij ervoor het been te laten amputeren. Maar 22 maanden na de operatie begon haar been weer te groeien.

“Ik hoopte dat de amputatie mijn toestand zou stabiliseren, maar mijn been ging weer groeien”, zegt Sellars. “Mijn geamputeerde been werd meteen een stomp.” Haar linkerbeen weegt momenteel 19 kg en heeft een omtrek van een meter. De vrouw hoopt dat er een oplossing gevonden kan worden voor haar ziekte.

De vrouw vindt het niet erg als kinderen haar op straat aankijken vanwege haar grote voeten, maar volwassenen zouden volgens haar beter moeten weten. Sellars zegt er alles aan te doen om positief te blijven. “Ik probeer er iedere dag het beste van te maken. Er zijn mensen die het veel slechter hebben dan ik”, aldus Sellars

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>