Jongen bouwt achtbaan in zijn achtertuin

Sommige mensen hebben een schommel in hun achtertuin, anderen een vijver. En deze jongen? Een achtbaan.

David Chesney, 19 jaar oud, begon gelijk na zijn middelbare school aan een achtbaan in de achtertuin van zijn ouders.  Het begon met wat experimenteren met restjes hout en metaal, maar al snel begon een plan te ontstaan: Hij wilde een mini achtbaan bouwen. Het 3,000 dollar kostende resultaat is “The Minotaur” zoals hij zijn creatie zelf noemt. David woont in Chesney (Engeland), en vertelt dat verveeldheid de voornaamste reden voor het project was. De achtbaan is 28 meter lang, en heeft zelfs 2 mini-afdalingen van 4 meter hoog.

Het is dan misschien een hobby, toch wil David wel iets gaan doen met het bouwen van machines. Hij studeert een soort van Engelse variant van werktuigbouwkunde. Na zijn studie wil hij projecten gaan doen zoals zijn achtbaan, maar dan natuurlijk nog veel groter. Helaas zal hij niet lang meer van zijn creatie kunnen genieten. Zijn vader wil de achtbaan niet meer in zijn achtertuin hebben, waardoor David de achtbaan moet weghalen. Hij is van plan de achtbaan te verkopen en het geld aan een goed doel te geven.

Bron: Www.cbc.ca

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>