FILMPJE: Meisje met twee monden kan weer lachen


Het Egyptische meisje Rokaya Mohamed werd geboren met twee monden, die elk een boven- en onderkaak hebben, maar dat betekende niet dat ze tweemaal zoveel lachte. Door de ernstige vergroeiing was zelfs een kleine grijns onmogelijk. Binnenkort wordt het meisje in Los Angeles geopereerd.

Egyptische doktoren hadden de ouders van de 15 maanden oude baby eerder verteld dat hun dochter waarschijnlijk niet lang meer te leven had. Het kind zou nooit op een normale manier kunnen eten en zal haar hele leven met vloeibaar voedsel gevoerd moeten worden.

De operatie is te danken aan enkele liefdadigheidsorganisaties, die samen genoeg geld verzamelde om Rokaya naar de Verenigde Staten over te vliegen. Daar puzzelde een vooraanstaande Amerikaanse arts beide kaken in elkaar tot één mond. “Ik heb honderden gezichtsoperaties uitgevoerd, maar dit heb ik nog nooit gezien”, aldus de arts.

De dokter is ervan overtuigd dat het meisje binnenkort vrijwel alles kan eten, ook lachen zal geen problemen meer opleveren. Rokaya herstelt nu in het ziekenhuis in Los Angeles en mag over enkele weken terug naar haar ouders in Egypte.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>