RIP tweejarig Chinees meisje overleden

Triest nieuws, het Chinese meisje dat begin deze week tot twee maal toe werd overreden door een auto is overleden. Het nieuws heeft een in China de discussie van het toenemende individualisme flink aangewakkerd. Het meisje werd aangereden in een drukke straat, maar geen enkele voorbijganger stak een poot uit om haar te helpen. Uiteindelijk kwam een straatveegster het meisje ter hulp.

De discussie over de individualisering van de Chinese samenleving, is niet nieuw. Veel Chinezen missen het lef en de moed om daadwerkelijk iets te doen, liever gaan zij anoniem door het leven, uit angst om aansprakelijk gesteld te worden mocht er iets fout gaan.

Het de commentaar in Engelstalige krant Global Times liegt er niet om: “In de Chinese samenleving zijn de scheuren en barsten duidelijk zichtbaar. Egoïsme viert hoogtij in China”. De beide chauffeurs zijn inmiddels aangehouden, over hun straf moet nog een besluit worden genomen.

Bekijk hier de beelden.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “RIP tweejarig Chinees meisje overleden

  1. Humphrey Herst

    Een omgeving als deze van harteloosheid/onverschilligheid moeten we onze kinderen opvoeden. Jammerlijk

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>