Koe houdt zich al weken schuil voor slachter

Enkele dagen voordat de Duitse koe Yvonne naar de slachterij zou worden afgevoerd, was de herkauwer ineens spoorloos verdwenen. Het leek alsof ze haar noodlot voelde naderen. Al weken zwerft het beest nu door de bossen. Een stier en zelfs een zichzelf benoemend ‘medium’ lukte het tot nu toe niet om de weggelopen koe op te sporen.

Bang voor de slachter hoeft Yvonne niet meer te zijn. Een dierenbeschermer van Gut Aiderbichl in Oostenrijk heeft haar intussen gekocht en zo van de slachtbank gered. Hij wil haar een rustige oude dag bezorgen.

Maar de koe Yvonne lijkt het nog niet allemaal te vertrouwen. Tot nu toe weet ze alle opgestelde vallen slim te ontwijken. Roepende mensen met pollen gras negeert ze. De koe heeft zelfs geen ook voor een knappe stier.

Volgens zijn eigenaar is zijn Galloway stier één van de aantrekkelijkste stieren die er bestaat.
Maar Yvonne er nog niet op gereageerd. De stier hoeft Yvonne niet te ‘verleiden’. Maar hij moet haar instinct wakker schudden dat ze in een kudde en niet in een bos thuishoort, aldus de eigenaar.

De stier is de laatste hoop, enkele dagen geleden vertrok een ‘dieren-communicatie-deskundige’ zonder resultaat huiswaarts. Eerder werd al geprobeerd de koe op te sporen met een speurhond, ook werd het bos ter paard en terreinwagen minutieus afgezocht.

De koe heeft haar vluchtgedrag overgehouden aan traumatische ervaringen in haar jeugd. Zo werd haar kalfje afgepakt en voor haar vlucht zou ze lang aan een ketting in een stal hebben gestaan. Yvonne wisselde verder drie keer van eigenaar in vier dagen tijd. Haar trauma heeft nu uiteindelijk wel haar leven gered.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>