Studente laat tong verlengen

De 19 jarige Rhiannon Brooksbank-Jones droomt ervan om te emigreren naar Zuid Korea, ondanks dat ze er nooit één keer is geweest.

Om haar verhuizing voor te bereiden, volgt de studente al enige tijd een talencursus Koreaans. Maar omdat haar tong te kort is, gaat de uitspraak van de taal haar niet goed af, zo vertelt ze in the Daily Mail.

In overleg met haar ouders heeft ze besloten zichzelf te laten opereren. Een chirurg heeft het flapje dat aan de onderkant haar tong ‘vasthoudt’ ingesneden. Na de operatie is haar tong 1 cm langer. De studente zegt beter te kunnen articuleren, omdat ze haar tong vrijer kan bewegen: “Ik sprak de taal als een buitenlander. Nu kan ik het Koreaanse accent precies nadoen.”

De studente heeft veel commentaar gehad op haar ‘extreme’ operatie. Zelf ziet ze het probleem niet zo, “Voor mij is het hetzelfde als het trekken van een kies.”

Met de operatie hoop Rhiannon toegelaten te worden tot de studie Koreaans universiteit van  Sheffield. De opleiding duurt vier jaar en is inclusief een studiereis naar Seoul. Dan zal ze eindelijk haar droomland echt kunnen bezoeken.

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>