Slang geeft kok fatale beet, twintig minuten nadat zijn kop er af was gehakt

Een kok maakte een gerecht van cobra vlees klaar toen de slang hem in zijn hand beet, 20 minuten nadat hij de kop had gescheiden van het lichaam. De kok uit zuid-China bereidde een speciaal gerecht voor van Indo-Chinese cobra, een zeldzame delicatesse. Toen hij de kop van de cobra bij het vuilnis wilde gooien beet de slang hem, en spoot vlees-dodend gif in de kok.

De politie zegt dat de kok stierf voordat men hem een tegengif had kunnen geven. Het tegengif is er wel, maar het was niet op tijd bij de kok om hem nog te kunnen redden. Er wordt gezegd dat het gif een extreem heftige reactie gaf bij de kok. De woordvoerder van de politie zei: ‘Het was gewoon een tragisch ongelukje’.

Slangen-experts zeggen dat alle reptielen tot nog wel een uur kunnen functioneren nadat ze een lichaamsdeel hebben verloren, of zelfs een heel lichaam. Vele basis functies zijn dan verloren maar reflexen blijven actief. Het is dus goed mogelijk dat het hoofd van de slang nog  leefde toen hij de kok in zijn hand beet.

 

Bron: Daily Mail

 

 

 

 

 

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>