Deze nieuwe soort ijs is wel heel bizar

Ook de bedrijven achter ijssmaken moeten elke keer weer iets nieuws verzinnen. Ze zullen dan ook erg blij zijn met de ontdekking van een Spaanse wetenschapper: Een soort ijs dat van kleur verandert als je je ijsje likt.

De Spaanse wetenschapper Manuel Linares is een grote ijsfan. Toen hij op een avond aan het experimenteren was met ijs en verschillende ingrediënten vond hij een nieuw soort ijs uit dat onder invloed van temperatuur en stoffen in je mond van kleur verandert. Het lukte hem nog niet om daadwerkelijk een grotere hoeveelheid te maken. Een groep onderzoekers heeft daarom samen met Linares geld verzameld om de ijssoort binnen 1 week te maken. Linares heeft de ijs smaak “Xamaleón” genoemd, naar het dier dat van kleur kan veranderen, de kameleon. De soort ijs kan van blauw naar paars naar roze transformeren. Linares werd geïnspireerd door een soort ijs dat oplicht in het donker, en dacht dat hij het idee nog verder kon uitwerken. Met een beetje geluk is “Xamaleón”binnenkort te koop bij je lokale ijssalon.

 

Bron: Phys.org.

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>