Kat loopt 3000 kilometer terug naar huis

Dat gebeurt er dus als je de kat niet binnenhoudt wanneer je pas bent verhuisd. Dan loopt hij terug naar zijn oude huis en speelt zelfs afstand geen rol. Zo liep een Australische kat ruim 3000 kilometer, zo schrijft the Daily Mail.

Kat Jessie was met zijn eigenaren Sheree en Andre Gale verhuisd van de Australische zuidkust naar de noordkust verhuisd. Na een paar weken verdween Jessie spoorloos. Een zoektocht helderde niets op en het echtpaar had uiteindelijk al afscheid genomen van hun spinnende viervoeter, totdat deze na 15 maanden doodleuk weer opdook bij zijn oude woning.

De nieuwe bewoners zagen hem aan komen lopen. Wanneer ze de oude bewoners enkele foto’s sturen, herkennen die direct hun oude kater. Haar verklaring waarom de kat het zolang heeft volgehouden, is heel simpel: Het was regentijd. Bovendien heerste er een muizen- en sprinkhanenplaag. Er was onderweg dus voldoende te eten en te drinken voor Jessie.”

Jessie is niet de eerste en ook niet de enige kater die een dergelijke grote afstand afgelegde. Eerder legde een andere kat 3800 kilometer af, deze kat speelde echter vals en ging als ‘verstekeling’ mee op een boot.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>