Ryanair plakt raam van vliegtuig vast met gaffertape

Een Ryanair-toestel met tweehonderd passagiers aan boord heeft na twintig minuten vliegen moeten omdraaien. Een van de raampjes in de cockpit dreigde te breken, vlak voor het opstijgen had de piloot het ruitje nog eigenhandig met gaffertape gerepareerd.

Veel reizigers keken vreemd op toen ze de piloot van hun vliegtuig met een rol tape in de weer was. De stewardess verklaarde dat het slechts ging om een extra veiligheidsmaatregel: “Met het raampje is niets mis en niemand aan boord zal in gevaar komen.”

Toch maakt het vliegtuig even later rechtsomkeert. Het tape was losgelaten en klapperde tegen het ruitje aan. Hierdoor was de kans groot dat het raam zou barsten, waardoor de piloten als eerste naar buiten zouden gezogen worden. Iedereen kan bedenken hoe het vervolgens met de passagiers zou aflopen. Teruggekeerd op de luchthaven is het raam door een monteur hersteld, meldt de Engelse krant The Sun.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>