SCHOKKEND: Weer Chinese peuter doodgereden

Naast het tweejarige Chinese meisje Yue Yue is er deze week nog een andere Chinese peuter op schokkende wijze overreden. Er zijn geen beelden van het ongeluk, maar een omstander heeft alles gezien: “De chauffeur reed nog eens over het meisje heen, om zeker te weten of ze dood was. Dan hoefde hij minder schadevergoeding te betalen.” Dat meldt de China Digital Times.

Het ongeluk gebeurde in de Chinese provincie Sichuan. Een ooggetuige vertelt dat ze een truck met hoge snelheid aan zag komen rijden. De vijfjarige Xiong Maoke liep niet op de straat, de truck schampte zijn oor in het voorbijrijden.

Het meisje viel en probeerde snel weer op te staan, om haar paraplu te pakken. Op dat moment stopte de truck en reed achteruit over het meisje heen en gaf daarna opnieuw gas vooruit. Xiong Maoke werd 10 meter lang door de vrachtwagen meegesleept. Ooggetuige Zhang Shifen: “Ik gilde naar de chauffeur”, deze draaide echter zijn hoofd weg en antwoordde: “Hoeveel wil je dat ik betaal.”

Gisteren overleed de Chinese peuter Yue Yue nadat ze op een drukke markt door twee busjes werd overreden. 18 mensen passeerde haar gewonde lichaam, zonder haar te helpen. Het ongeluk werd door een bewakingscamera gefilmd, de beelden hebben in China voor veel discussie gezorgd. Ook de chauffeur die Yue Yue overreed maakte zich al druk over de schadevergoeding die hij moest betalen: “Als ze dood is betaal ik 20.000 yuan (€3,125), maar als ze gewond is kost het mij zeker 100.000 yuan.”

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>