Studente vangt reuzenmeerval van 98 kilo

Alexa Turness vond vissen altijd maar zinloos, de enige rede dat ze ermee begon was om meer bij haar vriendje te kunnen zijn. Enkele dagen geleden takelde ze na een intense strijd van een half uur een meerval van 97,73 kilogram én 2,5 meter lang naar boven.

“Mijn vriend doet niets liever dan vissen. Zeven jaar geleden besloot ik eens met hem mee te gaan, sindsdien ben ik er zelf ook door de bezigheid gebeten.

De twee waren samen op visvakantie in Noord-Spanje, eerder die week had haar vriend al een meerval van 86 kilo gevangen, hij wist toen nog niet dat zijn vriendin hem zou overtreffen.

Het was op de derde dag dat Alexa’s dobber abrupt naar beneden werd gerukt. Alles wees erop dat ze beet had, echter haar vriend en de gids waren net in slaap gevallen. Ze moest het kolossale gevaarte dus helemaal alleen aan land hijsen. “Deze vangst is ongelofelijk. Ik ben verrast dat ik zo’n reus heb kunnen binnenhalen”, vertelt Alexa tegen the Daily Mail. Terwijl we op de foto’s zien hoe Alexa haar vangst ‘knuffelt’ staat haar vriendje ontgoocheld en stinkjaloers toe te kijken.

De meerval is de grootste zoetwatervis ooit gevangen. Het vorige record stond op naam van de 56-jarige Sheila Penfold. Zij viste vorig jaar in Spanje een exemplaar van 97 kilogram op.

Bekijk hier de foto’s van deze dikke vangst

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>