Nederlandse MH17 onderzoekers gefrustreerd door machteloosheid.

De Nederlandse MH17 onderzoekers kunnen nog steeds niet de crashplek inspecteren, en dat roept bij sommigen hevige frustraties op.

De Russische separatisten bezetten nog steeds de plek. Dat hoef geen ramp te zijn gezien ze eerst nog de onderzoekers op bepaalde tijdstippe toelieten. Hiermee lijkt het echter nu afgelopen te zijn. De separatisten zitten de onderzoekers dwars. Oekraïners en separatisten vechten dicht bij de crashplek, waardoor de onderzoekers machteloos moeten wachten. De Nederlanders komen als neutrale partij, en moeten dus afwachten wat er gebeurt. De vertegenwoordiger van de Europese Organisatie voor veiligheid en samenwerking zij gisteren tegen CNN dat ” We erg ziek en moe worden van het steeds uit moeten stellen, het is een verspilling van onze tijd”. Verder legde hij uit dat ” De resterende lichamen op de crashplek staan nu al veels te lang bloot aan de buitenlucht. Het is 1 van de grootste open plaats delicten ter wereld, en er is geen enkele beveiliging.” Veel mensen beseffen niet dat de crashplek zo’n 35 vierkante kilometer groot is, een enorm gebied dus. Hopelijk verandert de situatie snel, zodat de onderzoekers hun werk kunnen doen.

 

Lees verder over MH17:

Russisch meisje plaatst foto’s op Instagram met make-up gestolen van MH17 slachtoffers

Trein met lichamen MH17 slachtoffers wordt geblokkeerd door rebellen.

Plunderaars stelen geld, creditcards en juwelen van Nederlandse MH17 slachtoffers

Trein met MH17 slachtoffers is eindelijk weer onderweg

MH17: Nieuwe sateliet foto’s laten zien hoe groot de verwoesting is

MH17: Bloemen bij Nederlandse ambassade in Moskou: “Vergeef ons”

 

Bron: TheWire

 

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>