” 75 jaar is een goede leeftijd om te sterven”

Sterker nog, je doet er je omgeving een plezier mee als het aan Ezekiel Emanuel ligt.

Dr. Emanuel beweert dat 75 jaar een goede leeftijd is om te sterven. Hij gelooft erin dat je daarmee je dierbaren en de maatschappij zelfs een plezier doet. “Een goed leven leiden bestaat niet alleen uit oud worden, maar je moet ook kijken naar de kwaliteit van je levensjaren.”

Emanuel zegt dat we eigenlijk een deadline moeten stellen voor onszelf, en daarmee beter te focussen op wat belangrijk is in het leven. Dr Emanuel is niet zomaar iemand: Hij is één van de meest geroemde artsen in Amerika. Met verschillende topposities in verschillende Universiteiten en meerdere wetenschappelijke doorbraken is hij daar een bekendheid.

Emanuel is zelf 57 jaar oud, en leeft een gelukkig en actief leven. Zelf zou hij niet zijn leven willen eindigen als hij 75 is, maar wel stoppen met dan bijvoorbeeld naar de dokter te gaan en zichzelf te laten testen. Hij wil zijn lichaam dan op een natuurlijke manier laten sterven, zonder uitstel.

 

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>