Nederlands meisje faked complete reis naar Azië op Facebook

Als er iemand de prijs voor meeste moeite voor een leugen moet krijgen, is het dit meisje wel; ze fakede haar complete tussenjaar. Hier lees je haar bizarre verhaal.

 

Soms scroll je verveeld door je Facebookfeed, en kom je opeens een verrassende foto tegen van een vriend of vriendin. Vol bewondering laat je een like achter, terwijl je jaloers nadenkt over zijn/haar ervaring. De volgende keer mag je je cursor iets langer boven de like-knop laten zweven, want het kan allemaal nep zijn. Nederlandse studente Zilla van den Born was zo iemand, met een geweldig verhaal op haar Facebookpage. Helaas bleek het allemaal een zorgvuldig bedachte leugen te zijn. Wekenlang hield Zilla haar vrienden voor de gek. Ze deed alsof ze aan het reize was door zuidoost-azië,  terwijl ze in werkelijkheid gewoon de hele tijd in Amsterdam verbleef. Ze ging exreem ver om de leugen in stand te houden tegenover vrienden en familie. De enige die de waarheid wist was haar vriend.

Tijdens haar 42 dagen durende reis deed ze alles dat je zou willen doen in Azië: Ze plaatste foto’s van haarzelf terwijl ze exotisch eten at in een plaatselijk restaurant, ze plaatste een foto van haarzelf naast een echte boeddhistische monnik in een temppel, en ze plaatste een foto van haarzelf terwijl ze aan het snorkelen was. Helaas bleken de tempel en het restaurant gewoon in Amsterdam te zijn,  en was de snorkelfoto gewoon een (belabberde) photoshop-creatie.

Ze richtte zelfs haar slaapkamer opnieuw in zodat het op een Aziatisch hotel zou lijken, zodat ze skype-gesprekken met haar familie kon faken. Geen enkel familielid had het door, verbazingwekkend genoeg. Veel mensen liegen op facebook, maar dit gaat een stapje verder. Gelukkig kan je je hooivork opbergen; Zilla deed dit alles vor een project van haar universiteit, om te laten zien hoe Facebook niet per sé een afspiegeling is van het echte leven. Een knappe prestatie.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>